Een passie voor lesgeven | Blog van TPRS Academy

TPRS-docent van de maand - februari 2016

  • Geplaatst op
  • Door TPRS Academy
  • 0

De TPRS-docent van de maand februari is Kirsty Sharwood. Haar gezicht komt je vast bekend voor van de filmpjes op onze website, waar ze rustig en weloverwogen vertelt over haar ervaringen met TPRS in haar lessen voor volwassenen en kinderen. Kirsty heeft een heel eigen draai gegeven aan TPRS door het te combineren met dans en drama. De TPRS-verhaaltjes worden in haar lessen dan ook helemaal uitgebeeld, compleet met bijbehorende verkleedkleren.

TPRS-docent van de maand - januari 2016

In deze eerste maand van het nieuwe jaar zetten we een docent in het zonnetje zonder wie TPRS misschien wel totaal onbekend was gebleven in Nederland. Alike Last is een bekende naam in TPRS-kringen, zowel in Nederland als daarbuiten. Al sinds 2003 is zij een groot voorvechtster van de voorloper van TPRS: Total Physical Response. Een logisch vervolg was het werken met TPRS, waar Alike in 2007 mee startte. Op haar initiatief werd Von Ray (de zoon van Blaine Ray) in datzelfde jaar uitgenodigd om workshops te geven op de Landelijke Studiedag van de Levende Talen, waardoor ook anderen (zoals wijzelf) met TPRS kennis konden maken.

Persoonlijke verhalen: mijn eerste seizoen met TPRS

Alle begin is moeilijk, maar ook leuk en spannend. Maika Cheizoo, een kersverse TPRS-docente, vertelt hoe haar eerste drie maanden met TPRS zijn verlopen. Het is niet altijd makkelijk, maar "wat hebben we een lol gehad!"

Maika: Mijn eerste seizoen TPRS-lessen zit erop. Ik heb 2 groepen volwassenen (beginnersniveau) 12 lessen lang voorzien van heel veel begrijpelijke input in het Spaans. Daarnaast heb ik in mijn andere vier groepen geprobeerd om TPRS te combineren met de al eerder ingezette 'gangbare' methode. Graag vertel ik jullie iets over mijn ervaringen. En ik heb een vraag!

TPRS-congres in Europa

  • Geplaatst op
  • Door Kirstin Plante
  • 0

De "TPRS-workshop" in Agen, dat in drie jaar is uitgegroeid tot een heus Europees TPRS-congres, vindt ook komende zomer weer plaats. Het is een fantastische gelegenheid om in zomerse sferen andere TPRS-docenten uit Europa te leren kennen, en workshops te volgen bij de beste trainers en coaches uit Europa en de VS. Doe inspiratie op in de vele workshops over TPRS en sluit nieuwe vriendschappen in een onstpannen vakantiesfeer!

Less is more

  • Geplaatst op
  • Door Angela Napolowski
  • Geplaatst in examentraining
  • 0

Hoe ook een ervaren TPRS-docente zich opgejaagd kan voelen door examendruk, en teruggefloten werd door haar cursisten...

Afgelopen week kreeg ik feedback van mijn cursisten. Heel interessante feedback. Feedback waaruit tot mijn schrik bleek dat ik mijn eigen normen ook niet altijd naleef.
Hoe het begon: ruim een jaar geleden startte ik met een groepje van 4 volwassen cursisten, twee collega's en een stelletje, die Nederlands wilden leren. Ik gaf ze les met TPRS, en slaagde erin om het vocabulaire heel beperkt te houden, heel veel te herhalen en, mede dankzij de creativiteit van mijn cursisten, leuke en grappige verhaaltjes te laten ontstaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »